maanantai 10. huhtikuuta 2017

Kuulolla


Kuulolla on oppimateriaali, jossa kuuloaistimusten avulla opetellaan monenlaisia asioita. Esimerkiksi tehtävissä voi opetella nimeämistä ja syy-seuraussuhteita. Lisäksi voi opetella tukiviittomia. 

Materiaalissa on ääniä, kuvia, videoita sekä tehtäviä, jotka perustuvat edellisiin. Materiaalissa on myös selkotarinoita, joihin oppija voi keksiä lopetuksen. Esittelyteksti avaa materiaalin monipuolisuuden:

Uuden Kuulolla-materiaalin avulla on tarkoitus tutustua ihmiseen, arjen toimintoihin ja eläinympäristöihin eri aistikanavia hyödyntämällä ja vuorovaikutukseen innostamalla. Oppiminen tapahtuu yli 130 äänitehtävän, kopioitavan kuvan ja viittomavideon avulla, joissa käsiteltäviä teemoja ovat mm. keho, tunteet, koti, kaupunki, eläimet, ammatit, harrastukset ja ajan käsitteet.


Kuulolla sopii varhaiskasvatuksesta nuoriin aikuisiin. Näin materiaalin tuottaja Maiju Mäki vakuuttaa. Minua kiinnostaa materiaalin käyttökelpoisuus nuorten aikuisten erityisopetuksessa ja maahanmuuttajien suomen kielen opiskelussa. 

Lyhyen esittelyn perusteella kiinnostuin kovasti, mutta pitäisi päästä tutustumaan materiaaliin kunnolla. Huhtikuun lopulla osallistunkin tilaisuuteen, missä Mäki kertoo tarkemmin oppimateriaalikokonaisuudesta. Ehkä pääsen sitä kokeilemaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti